×

Τοπικές εκδρομές

Φαράγγι Ασωπού (42 χλμ.)
To φαράγγι προσφέρεται για διάσχιση όλο το χρόνο. Βρίσκεται στις κορυφές της Οίτης και αποτελεί ένα μικρό θαύμα της φύσης, με κρυστάλλινο νερό και κλειστά ψηλά τοιχώματα.
Παρουσιάζει και ιστορικό ενδιαφέρον καθώς αποτέλεσε το πέρασμα του Εφιάλτη, όταν πρόδωσε τους Έλληνες στους Πέρσες κατά τη διάρκεια της Μάχης των Θερμοπυλών.

Vagonneto – Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδος (32 χλμ.)
Το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας είναι ένα καινούργιο και συνάμα μοναδικό αξιοθέατο στην Ελλάδα. Είναι ένας χώρος γνωριμίας με την ιστορία της εξόρυξης και της εκμετάλλευσης του βωξίτη που με τη βοήθεια του Vagonneto παίρνει εικόνα, μορφή και ήχο μπροστά στα μάτια μας 200 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης!
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.vagonetto.gr

Αγόριανη ή Επτάλοφος (8 χλμ.)
Είναι από τα καλύτερα θέρετρα του Παρνασσού για όλες τις εποχές του χρόνου. Χωριό ιστορικό, πανέμορφο και αμφιθεατρικά χτισμένο πάνω σε επτά λόφους σε υψόμετρο 850-990 μέτρων κοντά στις ελατόφυτες πλαγιές του Παρνασσού. Καταπράσινο, με άφθονες πηγές και φυσικές ομορφιές, ο Επτάλοφος ήταν καταφύγιο των βυζαντινών αυτοκρατόρων Κομνηνών και κάηκε ολοσχερώς στην Κατοχή. Αξιοθέατα της περιοχής είναι τα πολλά ξωκλήσια, οι γραφικές πηγές και τέλος το μονοπάτι με την ένδειξη Ε4 από την κεντρική πλατεία του χωριού που ξεκινούν δύο διαδρομές, μια προς τους Δελφούς και μια προς την Καλοσκοπή. Τέλος, στον Επτάλοφο έζησε και δημιούργησε για πολλά χρόνια ο ποιητής μας Άγγελος Σικελιανός, το σπίτι του οποίου λειτουργεί σαν μουσείο. Η απόσταση του Επταλόφου από το Elatos Resort & Health Club είναι 8 χλμ. ή 10 λεπτά οδικώς.